16x9
Skontaktuj się z Twoim doradcą!

SF50

Świt nowej ery odrzutowców

Zostaw swoje dane. Oddzwonimy!

KLAUZULA INFORMACYJNA ADMINISTRATORA DANYCH:
X Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Cirrus Aircraft Poland & Baltics Sp. o.o., ul. Bukowska 285, 60-189 Poznań
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych – odo@cirrusaircraft.pl
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu nawiązania kontaktu na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. f ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. jako usprawiedliwionego interesu administratora
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa oraz podmioty będące zaangażowane w kontakt
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres 1 roku
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże niepodanie danych może skutkować niemożliwością nawiązania kontaktu
KLAUZULA INFORMACYJNA ADMINISTRATORA DANYCH:
Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Cirrus Aircraft Poland & Baltics Sp. o.o., ul. Bukowska 285, 60-189 Poznań
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych – odo@cirrusaircraft.pl
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu nawiązania kontaktu na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. f ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. jako usprawiedliwionego interesu administratora
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa oraz podmioty będące zaangażowane w kontakt
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres 1 roku
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże niepodanie danych może skutkować niemożliwością nawiązania kontaktu
  • 300KTAS Średnia prędkość przelotowa
  • 1300NM Maksymalny zasięg
  • 1045 kg Masa użyteczna

Rewolucja

Czy do luksusu komfortu i bezpieczeństwa na najwyższym poziomie można dodać coś jeszcze? Samolot Cirrus Vision Jet to klasa sama w sobie i jedyny na świecie Osobisty Odrzutowiec (Personal Jet), który może być pilotowany również przez odpowiednio wyszkolonych pilotów z licencją turystyczną (PPL(A) IR(A)). Jest to zatem znakomita propozycja dla wszystkich chcących przejść na wyższy poziom, przy zachowaniu prostej obsługi nawet w najbardziej wymagających warunkach otoczenia. Vision Jet to idealne ucieleśnienie fundamentalnych założeń filozofii Cirrusa – nowoczesności, innowacji oraz komfortu.

Jak wszystkie pozostałe modele marki Cirrus, Vision Jet jest kolejnym owocem usilnych dążeń producenta do stworzenia bezpiecznego samolotu, posiadającego supernowoczesną i zaawansowaną technicznie awionikę Cirrus Perspective™ produkcji Garmin(R) oraz system spadochronu ratunkowego dla całego samolotu CAPS™.

 

POSTAW NA INNOWACJĘ

Bazując na przełomowej technologii opartej o wykorzystanie włókien węglowych Cirrus stworzył zaawansowany konstrukcyjnie, jednolity kadłub samolotu odznaczający się niesamowicie wysoką wytrzymałością i zadziwiająco niską masą. Jest to obecnie jedna z najbardziej zaawansowanych konstrukcji tego rodzaju na świecie, pozwalająca na skuteczne opieranie się różnicom ciśnień panujących wewnątrz i na zewnątrz samolotu. Właściwości tej konstrukcji pozwoliły – między innymi – na wyposażenie samolotu w bardzo duże okna.

Uwagę znawców lotnictwa zwraca także charakterystyczne umiejscowienie silnika (Usterzenie Rudlickiego) oraz przyciągający oko kształt ogona. Poza estetyką i zwiększoną ergonomią lotu, rozwiązanie to pozwala na redukcję hałasu przedostającego się do wnętrza kabiny.

 

CZUJ SIĘ BEZPIECZNIE

Cirrus Airframe Parachute System™ (CAPS) to system spadochronowy dla całego samolotu, pozwalający na wyjście obronną ręką z nawet najbardziej nieprzewidzianych sytuacji, które mogą przytrafić się w powietrzu. Rozwiązanie to jest obecnie znakiem rozpoznawalnym samolotów Cirrus, dzięki któremu uratowano już ponad 150 osób, które zdecydowały się go użyć pilotując samoloty SR20 oraz SR22.

 

ERA ODRZUTOWCÓW

Vision Jet powstał jako owoc filozofii Cirrus Life, której nadrzędnym celem jest tworzenie samolotów pozwalających na pełne doświadczanie życia bez wyrzeczeń. Ten niesamowity samolot jest uosobieniem wolności i swobody. Wszystkie jego elementy zostały zaprojektowane z myślą o tym, aby dostarczać przyjemność z pilotażu. Udogodnienia takie jak Cirrus Perspective Touch™ by Garmin(R), zaawansowana awionika, Synthetic Vision Technology (SVT) i wiele innych sprawiają że każdy z lotów pozostanie zapamiętany jako niezwykłe doświadczenie wsparte poczuciem komfortu, bezpieczeństwa oraz kontroli, jakie może dostarczyć jedynie Cirrus!

Wyposażenie standardowe

Płatowiec i silnik

  • Spadochronowy system ratunkowy dla całego samolotu (CAPS™)
  • Silnik Williams FJ33-5A
  • Klimatyzacja
  • Porty USB, zasilanie do urządzeń osobistych (notebook, telefon)
  • Regulowane oparcia w fotelach dla załogi i pasażerów
  • Awaryjny system tlenowy dla pilota typu „quick-don”
  • Przyciemniane szyby
  • Certyfikowany system do lotów w warunkach znanego oblodzenia
  • Jednotonowe malowanie zewnętrzne, skórzane wnętrza
  • Siedzenia dla 5 dorosłych osób

Awionika

  • Awionika Cirrus Perspective™ produkcji Garmin® 3000 z systemem sztucznej widoczności SVT (Synthetic Vision)
  • 3-Axis Autopilot  z systemem LVL – Blue Level Button
  • Podwójny moduł komunikacyjny WAAS/GPS/Nav Radios
  • ADS-B Transponder
  • Podwójny AHRS oraz podwójny ADC
  • Zapis danych na ADL i karcie SD
  • System Informacji o ruchu Next Generation TIS-B Traffic
  • FIS-B system pogodowy
  • Montaż 6,7 siedzenia dla pasażerów

  • Dwusferowa kontrola temperatury

  • Toaleta, stolik, tuba na narty

  • Multi-tonowe malowanie zewnętrzne

  • System informacji o ruchu TCAS-1Traffic

  • Radiowy system prognozy pogody na całym świecie XM

  • Radar pogodowy

  • Trzeci AHRS i ADC

  • System ostrzegania o bliskości terenu TAWS-B

  • ADF

  • DME

  • System zaawansowanej widoczności EVS

Osiągi:

Parametry
Rozbieg532 m
Prędkość przeciągnięcia60 kcas
Maksymalna wysokość8534 m
Maksymalna prędkość przelotowa555 km/h
Dobieg379,4 m
Silnik
ProducentWilliams
ModelFJ33-5A
Siła ciągu1800 lb
Wymiary
Rozpiętość skrzydeł11,73 m
Długość9,02 m
Wysokość3,05 m
Szerokość kabiny1,56 m
Wysokość kabiny1,24 m
Zostaw swoje dane. Oddzwonimy!

KLAUZULA INFORMACYJNA ADMINISTRATORA DANYCH:
X Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Cirrus Aircraft Poland & Baltics Sp. o.o., ul. Bukowska 285, 60-189 Poznań
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych – odo@cirrusaircraft.pl
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu nawiązania kontaktu na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. f ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. jako usprawiedliwionego interesu administratora
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa oraz podmioty będące zaangażowane w kontakt
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres 1 roku
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże niepodanie danych może skutkować niemożliwością nawiązania kontaktu
KLAUZULA INFORMACYJNA ADMINISTRATORA DANYCH:
Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Cirrus Aircraft Poland & Baltics Sp. o.o., ul. Bukowska 285, 60-189 Poznań
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych – odo@cirrusaircraft.pl
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu nawiązania kontaktu na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. f ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. jako usprawiedliwionego interesu administratora
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa oraz podmioty będące zaangażowane w kontakt
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres 1 roku
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże niepodanie danych może skutkować niemożliwością nawiązania kontaktu